Lomi Lomi Temple Style - BeYouty & Feet - Pedicuresalon de Haas

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Lomi Lomi Temple Style

Massage

Lomi Lomi (temple style) massage   of  Kahuna Bodywork
Een volledige lichaamsmassage volgens Hawaiiaanse traditie

Lomi Lomi is een massagetechniek, ontstaan uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Lomi Lomi werd eeuwenlang binnen families van generatie op generatie doorgegeven. Daarbij had iedere familie en ieder eiland zijn eigen stijl. Pas sinds ruim dertig jaar wordt Lomi Lomi ook aan westerlingen onderwezen.


Wat is Lomi Lomi
Het is niet zo gemakkelijk uit te leggen wat Lomi Lomi voor soort massage is, daar deze totaal anders is dan de klassieke massage zoals wij die in het westen gewend zijn. Wordt er bij de klassieke massage naar spieren of ledematen afzonderlijk gekeken en met voornamelijk de handen gewerkt, bij een Lomi Lomi massage wordt er naar de gehele mens gekeken en wordt er met lange strijkingen intuïtief over het gehele lichaam 'genavigeerd'. Dit gebeurt met de onderarmen, handen en soms ellebogen waarbij er vaak verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd gemasseerd worden. De massage is als het ware een dansritueel uitgevoerd op het gehele lichaam, en weerspiegelt daarbij de ritmes en bewegingen van de natuur.

Let it go....
Lomi Lomi gaat er vanuit dat lichaam en geest één is, meer een holistische kijk op een massage. Zo zal tijdens een lomi lomi massage ook altijd de buik gemasseerd worden, daar waar -volgens de Hawaiianen- de ziel woont.
Naar mijn idee gaat een Lomi Lomi massage vooral om loslaten.
Fysiek loslaten van spanningen in het lichaam, waarbij het helpt bij het verlichten van spierspanningen en/of pijn, het stimuleren van de bloedsomloop en verbeteren van de afvoer van gifstoffen.
Maar het gaat in deze massage zeker ook om het loslaten op mentaal en emotioneel gebied.
Door het diepe gevoel van ontspanning tijdens deze massage wordt je als het ware uitgenodigd om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Het daagt je uit om een reis naar je centrum te maken, en alle beren, (plaag)geesten en monsters die je op je weg tegenkomt kan verslaan.
Lomi Lomi helpt om blokkades los te laten en energie een nieuwe richting te geven.
Liefde, aandacht en respect staan centraal bij deze massage.


       

Voor het eerst een Lomi Lomi massage?

Tijdens deze massage wordt het lichaam minimaal bedekt met een sarong om de intieme delen af te dekken, daarom wordt de massageruimte extra verwarmt.

Voorkeur bij deze massage is zonder onderkleding te werken. Zelfs een minimum aan kleding zoals ondergoed zit in de weg voor de massage en daarmee ook voor jezelf. Door kleding aan te houden wordt de lomi-masseur verhindert om bepaalde gebieden te masseren en ontzegt het jou wat misschien het aangenaamste van de massage is, namelijk de continue flow bij het masseren en het gevoel van volledige ontspanning.
Mocht het helemaal uitkleden ongemakkelijk voelen, draag dan een zo klein mogelijke onderbroek (bv een string) waardoor het nog mogelijk is het lichaam met lange strokes van boven naar beneden te masseren. Want het aller belangrijkste is dat JIJ je PRETTIG en VEILIG voelt, zodat de massage je goed doet.

Verder is het fijn als men geen sieraden draagt en het haar los hangt. De bril af en het liefst de contactlenzen uit, zodat het gezicht en de haren ook gemasseerd kunnen worden.
Bij Lomi Lomi wordt er echt veel warme massage-olie gebruikt. Het is daarom aan te raden hier met de kleding rekening mee te houden en geen nieuwe kleding aan te trekken.

En dan het allerbelangrijkste aan deze massage: probeer niet denken (in je hoofd zitten). Ontspan je, geniet en laat het op je af komen.

Na afloop van de lomi lomi ervaring is er tijd om nog even bij te komen met een glaasje water. Het is goed om veel water te drinken na een massage. Zo maak je het voor je lichaam makkelijker om losgekomen afvalstoffen af te voeren.

E komo mai  -  Wees welkom

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu